Locatie

10497159_10204523149184368_3387685570238989344_o

Het Willrock Festival 2016 gaat door op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus in het Steytelinckpark te Wilrijk. Maar opgelet! Het festivalterrein is verhuisd naar een andere locatie binnen het Steytelinckpark. Dit jaar gaat het festival door op het terrein gelegen langs de Sint- Bavostraat recht tegenover het Sint- Ursula instituut in het Antwerpse Wilrijk (België). Het Steytelinckpark is centraal gelegen in Wilrijk en daardoor makkelijk te bereiken.

De meest aangewezen transportmiddelen van en naar het Willrock Festival zijn nog steeds de fiets en het openbaar vervoer.

Parkeren

Parkeren op de parking aan het Sint- Bavoplein (auto’s / moto’s / fietsen)  zal tijdens het Willrock Festival niet mogelijk zijn. Om boetes te vermijden raden wij dan ook aan om de voorziene parkeerplaatsen te gebruiken.

  • Met de fiets: Wie met de fiets komt kan deze kwijt op de voorziene fietsenparking gelegen op het kerkplein (Sint- Bavoplein) in de Sint- Bavostraat.
  •  Wie met de auto of moto komt kan zijn voertuig kwijt:
    • In de straten rondom het Steytelinckpark
    • Onder de brug van de A12 (Willrock ligt op wandelafstand)
    • Op het Mastplein (Willrock ligt op wandelafstand)
    • Op de parking van de Bist (Willrock ligt op wandelafstand)

 

Op het festivalterrein

Eten en drinken

Willrock heeft een ruim aanbod voor zijn festivalgangers. Gerechten worden geserveerd aan de cateringstands. Frisdrank en bier (+ 16)  vind je aan de toogtent op het festivalterrein. Lekkere cocktails door de chillrijk zomerbar (enkel + 18).

Camera’s

Alle soorten digitale fototoestellen en/of video camera’s zijn toegelaten op het terrein. Ons advies: maak zoveel mogelijk filmpjes en be part of Willrock 2016. Tijdens het evenement zullen er foto’s en opnames gemaakt worden. Bij betreding van het terrein geven alle bezoekers hun stilzwijgende goedkeuring aan de organisatie om deze beelden te gebruiken en uit te zenden.

Toiletten

Een toiletbezoek op het Willrock Festival  kost dit jaar 0,50 cent. Al wie in het bezit is van een stoffen Willrock Festival polsbandje (€2) kan gedurende de 2 festivaldagen gratis naar het toilet. Het is ten strengste verboden om in het openbaar te urineren. Ons advies: koop een stoffen Willrock Festival polsbandje voor maar 2 euro en betuig zo je steun aan onze organisatie. Zo kunnen wij in ook in 2016 ons festival gratis houden. De toiletten worden gedurende het festival proper gehouden door onze vrijwilligers.

EHBO

Een team van het Alert is aanwezig op het festivalterrein. Je kan hen herkennen aan hun gele vlag met zwart kruis. Indien je medicatie moet nemen, dien je een medisch attest mee te nemen. Oordopjes (geen muziek oordopjes) zullen beschikbaar zijn aan de EHBO stand, de kassa en de toog.

Verboden Voorwerpen

De volgende voorwerpen zijn verboden op het festivalterrein: eigen eten en drinken, spuitbussen, drugs, glas, blikjes, plastieken flessen, vlaggen van voetbalclubs, spandoeken/voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, spuitbussen, verstuivers, vuurwerk, vloeistoffen, fakkels en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Veiligheid

Tijdens de optredens is er een verbod op stagediven/crowdsurfen. Dit om jezelf en toeschouwers te beschermen tegen ongevallen. Op het terrein zijn meerdere nooduitgangen. Deze zijn duidelijk aangegeven. Blijf in geval van nood in eerste instantie rustig en volg nauwkeurig de instructies die door de organisatoren gegeven worden.

Milieu

Dit jaar willen wij speciaal de aandacht vestigen op het omgaan met afval op het Willrock Festival. Het mooie “Steytelinckpark” is al 17 edities lang de thuishaven van ons festival. Wij voelen ons verantwoordelijk om dit prachtig stukje natuur te koesteren. Daarom vragen wij ook aan alle bezoekers om hun steentje bij te dragen om het festival terrein zo proper mogelijk te houden. Op het festivalterrein en de fietsenparking worden de punten waar je afval kwijt kan ook duidelijk aangegeven. Gelieve hier dan ook gebruik van te maken en je afval correct te deponeren.

Promotie: flyers & posters

Het is niet mogelijk om flyers te verdelen. Posters kunnen wel opgehangen worden op de speciaal daarvoor voorziene locaties (enkel doorzichtige plakband). Voordat u dit doet, gelieve eerst contact op te nemen met onze organisatie via info@willrock.be.

Kinderen

Ons festival is super kindvriendelijk!  De jeugddienst van Wilrijk voorziet allerlei kinderanimatie voor kinderen. Jeugdcentrum Vizit voorziet toffe activiteiten voor jongeren.